Kleuradvies, individueel of met twee of meer personen

We starten met het uitleggen van het systeem van YTC-Fashion Academy.

Of je nu alleen komt of met een groepje, in ieder geval maken we TIJD VOOR JOU dan wel voor jullie samen, om via de methode van de Your True Colours Fashion Academy, uit te zoeken welke van de zes kleurentypes jij bent. Natuurlijk mag je ook iemand meenemen die zelf geen advies wil, maar voor de gezelligheid.

Welk kleurentype jij bent leren we door de ondertoon van je huid te bepalen met behulp van de ondertoonkaarten die wij ook wel 'de placemats' noemen. Verder controleren we aan de hand van je oog- en haarkleur.

Belangrijk vinden we dat je zelf meekijkt en het proces volgt.

Pas na de analyse leggen we de kleurenlappen om je te laten zien wat kleuren voor je doen. Je krijgt een kleurenpaspoort mee met uitleg over hoe je dat gebruikt. We geven zelfs een lijstje met aanbevolen haarkleuren en een globale, uiteraard niet wetenschappelijke karakterbeschrijving!

En als je dat leuk vindt, maken we je op in de kleuren die bij jouw type passen. We hebben warme, koele en neutrale make-up, exclusief van YTC.

En natuurlijk is er een pauze met koffie, thee of een drankje en iets er bij!

Je gaat naar huis met je eigen kleurenpaspoort waarin je alle kleuren vindt die je kunt dragen,en veel adviezen over details zoals welke geuren/parfums die bij jou passen! 

Na de uitleg van het systeem volgt de analyse van haar-,huid- en oogkleur.

Met behulp van de 'placemats' die harmonieren met de ondertoon van je huid, komen we door telkens eentje te laten afvallen, tot jouw kleurentype: een van de zes.
Drie koele en drie warme, ieder met hun eigen palet.

Na afloop van een groepsconsult: allemaal een ander paspoort en allemaal in de passende make-up!
En helemaal blij met de verrassingen: bijvoorbeeld nooit gedacht dat een bepaalde kleur je zou staan en dan blijkt ineens dat die kleur juist veel voor je doet, of je ontdekt iets in je gezicht waarvan je niet wist dat het zo mooi is (huid, ogen, mond); je wordt vaak verrast. En blij.

Ook winkelen wordt een stuk leuker en gaat sneller: de rekken met bepaalde kleuren die niet in je paspoort staan, hoef je ook niet door te snuffelen.
Over de paspoorten: DENK NIET DAT JE EEN BEPAALDE KLEUR NIET MEER 'MAG' DRAGEN, WANT ELKE KLEUR IS ER VOOR IEDEREEN. HET IS DE ONDERTOON DIE VERSCHIL MAAKT VOOR JOU OM ER BETER UIT TE ZIEN. NEEM ALS VOORBEELD ROOD: ER IS TOMAATROOD, KERSENROOD, STEENROOD, WIJNROOD, CYCLAAMROOD enzovoort. En zo gaat het met alle kleuren.